¡Bienvenidos!

Velkommen til SPANSKEFANS.BLOGSPOT.COM, en nettside av og for supportere av det spanske herrelandslaget i fotball

fredag 19. mars 2010

Nøkkelen bak suksessen

Spania tok EM med storm i 2008, og leverte fotballprestasjoner på et meget høyt nivå. Man bød opp til dans i stort sett hver eneste kamp man var i aksjon i, uansett hvilken motstander det var snakk om. Landslag som vanligvis er regnet som et hinder det er vanskelig å bryte gjennom, fikk gang på gang gjennomgå av El Selección som inntok gressteppet uten respekt og frykt. Tyskland ble sendt på hodet ut av finalen etter nettkjenning av Fernando Torres, og vips så var Spania europamestere.

Så kan en lure på hva som ligger bak den massive suksessen, og hvorfor alt klaffet til det uendelige. Luís Aragonés er et navn som skal nevnes. Den rutinerte treneren skal utvilsomt ha en del av æren, da han har evnen til å føre et lag sammen som en helhet og bygge opp lagmoral. Det er nettopp dette Spania er. At spillerne holder til i ulike lag og ligaer har nada å si, nettopp fordi man skal være amigos uansett. Dette henger sammen med at man skal stå sammen som en helhet når man spiller i et fotballag, og dette er noe som er blitt styrket under Luís Aragonés ledelse. Ringreven ga seg imidlertid etter EM. Aragonés sa takk for seg som europamester og ble naturlig nok hyllet på det største både av spillere og media i etterkant.

Carles Puyol, som er Barcelona-gutt tvers gjennom hjertet, og Iker Casillas, som er Madridista, er blant annet observert som perlevenner på treningsfeltet, og det sier sitt. Styrket lagmoral er utvilsomt en fordel uansett hvilket lag det er snakk om, og dette har definitivt El Selección dratt nytte av.

Lagmoral og kvalitet henger sammen. Når dette blir kombinert resulterer det som oftest i suksess, og dette er trolig noe av det som har lagt grunnlaget for Spanias massive suksess som landslag. Når det er snakk om kvalitet, så er ikke de røde fra sør hvem som helst. Også på dette området skiller de seg ut fra andre, og er definitivt noe for seg selv. Få landslag kan måle seg med de spillerne Spania besitter. Man kan nevne i fleng, og misunnelsen fra andre kanter vil nok ikke minke etter hvert som årene går.

Talentene fortsetter å tikke inn til landslaget, da spesielt fra FC Barcelonas velkjente juniorarkademi La Masía. De etablerte stjernene kombinert med talentene har ikke blitt noe problem, heller tvert imot. Ringrever som Carles Puyol, Xavi Hernández, Carlos Marchena og Marcos Senna kombinert med ungfoler som Sergio Busquets, Juan Mata og Gerard Piqué har ikke utartet seg til noe problem, først og fremst som et resultat av de elementene som allerede er nevnt. El Selección er sammensatt av de største stjernene i europeisk fotball, og blomstrende talenter med en lys fremtid. Selv en anti-fotballentusiast kan bli sjarmert og betatt over El Selección.

Viva España!

2 kommentarer:

  1. Herlig skrevet, Ruben! Spania er utvilsomt et av verdens beste landslag (det beste etter min mening.) Kun Brasil kan måle seg med spanjolene når det kommer til underholdning, men også dette synes jeg syd-europeerne er best på.

    Det som gjør Spania til det laget det er, er den skyhøye ballbesittelsen de innehar i kamp etter kamp. Den tydelige filosofien blir alle fotballelskere glad i, og jeg tror alle mann alle er enige i at EM-gullet havnet i riktige hender.

    Barças spillere skal ha en del av æren for at laget lykkes med å spille den fotballen de spiller. Med Xavi og Iniesta på midten byr spanjolene automatisk opp til fest. Det er bare dømt til å bli god underholdning! Så får vi håpe at Spania gjør det bra i VM i Afrika.

    Avslutningsvis vil jeg si at bloggen er veldig bra. Fortsett det gode arbeidet, Ruben!

    SvarSlett
  2. Takk for tilbakemelding, Morten! Setter pris på det.

    SvarSlett

SPANSKEFANS.BLOGSPOT.COM oppfordrer alle til å bidra aktivt, men forbeholder oss retten til å slette- eventuelt forkorte innlegg som er i strid med våre regler.

-§1: Administrator og resten av redaksjonen er autoriteten på nettsiden. Det de sier skal bli respektert og fulgt. Redaksjonen har hovedansvaret for nettsiden i sin helhet, men skal ikke stilles ansvarlig for innhold som kan virke nedbrytende.

-§2: Det er strengt forbudt å publisere personopplysninger om deg selv eller andre. Dette nettstedet er konstruert som en saklig og oppdatert kanal innenfor det spanske herrelandslaget i fotball, og skal ikke benyttes som informasjonskanal om deg selv eller andre.

-§3: All reklamering av produkter er strengt forbudt. Det samme gjelder lenker som kan virke nedbrytende og diskriminerende. Lenker til virus, rasistisk, voldelig eller trojansk materiale vil bli sensurert umiddelbart når det blir oppdaget.

-§4: Argumenter om din mening med en høflig og saklig tone. Respekter andres meninger, men kom gjerne med motargumenter der du begrunner hvorfor du eventuelt er uenig med vedkommende. Vi ser helst at skrivefeil unngås, med mindre det skyldes andre ting vi blir gjort oppmerksom på.

-§5: Hold deg til tema på artikkelen. Unngå å kommentere hvis du ikke har noe saklig å komme med som omhandler den spesifikke artikkel. Gjentatt bryting av regler kan føre til at dine kommentarer vil bli sensurert, og utestengelse kan i verste fall forekomme.