¡Bienvenidos!

Velkommen til SPANSKEFANS.BLOGSPOT.COM, en nettside av og for supportere av det spanske herrelandslaget i fotball

lørdag 17. juli 2010

Spillervurderinger: VM 2010


VM i Sør-Afrika 2010 ble en eneste stor suksess for det spanske herrelandslaget. I den anledning har undertegnede analysert hver og en spiller. Her følger spillervurderinger for VM 2010.

Karakterer, 1-10

Iker Casillas 8 - En del merkelige involveringer innledningsvis i mesterskapet, der hvor enkelte av dem kunne blitt skjebnesvangre. Kommer seg mer og mer etter hvert og viser tydelig at han fortjener tittelen verdens beste keeper. Jo mer som står på spill, jo bedre står han. Noterer seg for flust av avgjørende inngripener i sluttspillet, og fremstår bunnsolid i buret.

Sergio Ramos 6 - Solid og god gjennom hele mesterskapet. Full kontroll bakover og villig med offensivt. Kler rollen som vingback perfekt, og kombinerer stadig fint på høyresiden. Får ikke utnyttet hodestyrken.

Carles Puyol 6 - Underpresterer i starten av mesterskapet, noe som trekker betraktelig ned på karakteren. Hever seg, i likhet med Casillas, etter hvert, og står fram som forsvarets høvding i sluttspillet. Blør for drakta og ofrer alt i alle dueller. Sender Spania til finalen med et kraftig hodestøt i semifinalen mot Tyskland.

Gerard Piqué 6 - Holder et jevnt nivå gjennom hele mesterskapet, og virker bunnsolid bakover i banen. Bruker hurtigheten sin til å nøytralisere de største stjernene, noe som er meget nyttig med tanke på hvor høyt den spanske backrekka ligger. Slår crossere i kjent stil, der noen er geniale, mens andre sklir glatt inn i boken for nytteløse.

Joan Capdevila 5 - Blir tatt på farta flere ganger i gruppespillet, og kommer aldri fremover i banen, noe som blir sett på som blant hans styrker. Hever seg imidlertid mange hakk når det virkelig gjelder, og glimter tidvis til med tekniske finesser. Kunne med fordel kommet på flere travende løp opp langs venstresiden.

Xabi Alonso 5 - Åpner knallgodt, og eier midtbanen i stor stil. Spiller svært godt mot Honduras, der både pasninger, medtak og vendinger sitter som et skudd. Utover i mesterskapet blir han mer og mer urytmisk, samt at antall feilpasninger bare øker. Jobber knallhardt.

Sergio Busquets 6 - Spiller jevnt og godt i omtrent samtlige kamper. Vinner ballen fort tilbake og slår opp den offensive midtbanen på enkelt og effektivt vis. Viser frem basisferdighetene sine uttallige ganger, men kunne kanskje våget seg litt lenger frem ved enkelte anledninger.

Xavi Hernández 7 - Dirigerer midtbanen stadig, og spiller godt i hver kamp. Flink til å vende spillet og se etter muligheter både fremover og på kantene. Slår flere matchvinnerpasninger, og bidrar til å åpne motstandernes forsvar.

Andrés Iniesta 9 (mesterskapets beste) - Meget bra mesterskap av Barcelonas trofaste midtbanespiller. Figurerte i en slags vingrolle og løste oppgaven på best tenkelig vis. Flink til å variere med tanke på løp innover i banen og det å trekke bredde. Sikker med ballen i beina, og scorer to viktige mål, deriblant det uforglemmelige målet mot Nederland i finalen.

Fernando Torres 2 - VM ble en eneste stor skuffelse for den skadeforfulgte Liverpool-spissen. Torres fant aldri nettmaskene, spilte aldri en god kamp og ble byttet ut flere ganger. Enkle ballmiss tyder på rustenhet, og det ble neppe bedre da han i finalen pådro seg en skade som setter ham utenfor fotballbanen i åtte uker.

David Villa 8 - Bekler ikke kantrollen så alt for bra i den perioden Torres blir prioritert som midtspiss, men produserer både sjanser og mål tross dette. Gjør en god jobb mer sentralt i banen, og er en trussel for et hvert midtforsvar. Noterer seg for fem nettkjenninger når mesterskapet er omme.

Jesús Navas 3 - Gjør et godt innhopp finalen, men markerer seg ikke nevnverdig positivt i kampen mot Honduras. Blir alt for forutsigbar, kommer seg sjeldent til innleggsposisjon, og slurver i pasnings -og innleggsfasen.

Pedro Rodríguez 5 - Spiller omtrent like mye som Navas, men er langt bedre i det han foretar seg. Bruker hurtigheten sin klokt og posisjonerer seg godt. Flink med ballen i beina, men burde satt spikern i den tyske kista da han hadde sjansen i semifinalens sluttminutter.

OBS! Minimum én kamp for karakter.

5 kommentarer:

  1. Her er det vanskelig å finne noe å pirke på må jeg si, er faktisk enig i alle vurderingene :-)

    Måten Torres har fremstått på i mesterskapet overrasker meg i grunn ikke nevneverdig. Man kan si at det var forventet med tanke på de massive skadeproblemene som har uten tvil har satt sitt preg på ham, og hadde han sluppet det tror jeg ikke han hadde vært like rusten som han har vært.

    En annen spiller som også var mye skadeforfulgt i forkant av mesterskapet, Iniesta, har derimot strålt til det fulle i de fleste opptredener. Og det skal sies å være ganske overraskende, da det ikke var mye som tydet på det med tanke på alle skadene. Han og Villa har begge vært Spanias beste spillere, men måten førstnevnte har kommet tilbake på tross skadene er såpass imponerende at vi gjerne kan unne han tittelen som mesterskapets beste spiller for Spania.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  3. -§5: Hold deg til tema på artikkelen. Unngå å kommentere hvis du ikke har noe saklig å komme med som omhandler den spesifikke artikkel.

    SvarSlett
  4. Ganske enig med at Navas fikk karakteren 3. Til tross for mye skryt fra kommentator kapret han aldri meg. Helt klart en av de største svakhetene. Etter min mening bør Mikel Arteta få sjansen...

    SvarSlett

SPANSKEFANS.BLOGSPOT.COM oppfordrer alle til å bidra aktivt, men forbeholder oss retten til å slette- eventuelt forkorte innlegg som er i strid med våre regler.

-§1: Administrator og resten av redaksjonen er autoriteten på nettsiden. Det de sier skal bli respektert og fulgt. Redaksjonen har hovedansvaret for nettsiden i sin helhet, men skal ikke stilles ansvarlig for innhold som kan virke nedbrytende.

-§2: Det er strengt forbudt å publisere personopplysninger om deg selv eller andre. Dette nettstedet er konstruert som en saklig og oppdatert kanal innenfor det spanske herrelandslaget i fotball, og skal ikke benyttes som informasjonskanal om deg selv eller andre.

-§3: All reklamering av produkter er strengt forbudt. Det samme gjelder lenker som kan virke nedbrytende og diskriminerende. Lenker til virus, rasistisk, voldelig eller trojansk materiale vil bli sensurert umiddelbart når det blir oppdaget.

-§4: Argumenter om din mening med en høflig og saklig tone. Respekter andres meninger, men kom gjerne med motargumenter der du begrunner hvorfor du eventuelt er uenig med vedkommende. Vi ser helst at skrivefeil unngås, med mindre det skyldes andre ting vi blir gjort oppmerksom på.

-§5: Hold deg til tema på artikkelen. Unngå å kommentere hvis du ikke har noe saklig å komme med som omhandler den spesifikke artikkel. Gjentatt bryting av regler kan føre til at dine kommentarer vil bli sensurert, og utestengelse kan i verste fall forekomme.