¡Bienvenidos!

Velkommen til SPANSKEFANS.BLOGSPOT.COM, en nettside av og for supportere av det spanske herrelandslaget i fotball

mandag 12. juli 2010

Iniesta ble den store helten


(Spania - Nederland 1-0): Andrés Iniesta ble den store helten i VM-finalen etter å ha banket inn seiersmålet i ekstraomgangene.

Da man var i ferd med å gå til straffesparkkonkurranse ble det hele avgjort. Andrés Iniesta lot ballen sprette en gang før han banket den inn i Nederlands mål.

Dermed kan Iniesta fryde seg over å ha blitt den første spilleren i Spanias historie til å avgjøre en VM-finale, og samtidig skrive historie med sitt kjære landslag.

Casillas hindret Robben

Atmosfæren og stemningen på Soccer City i Johannesburg var upåklagelig da spillerne entret gressteppet. Nasjonalsangene blant de massive folkemengdene gjorde stemningen komplett, og det var duket for en heleuropeisk finale mellom de to mest blomstrende nasjonene hva gjelder talentutvikling. Verken Spania eller Nederland hadde noen gang tidligere vunnet mesterskapet, og motivasjonen var dermed stor hos begge lag.

De røde fra den iberiske halvøy var det førende laget innledningsvis, men Nederland var en trussel frempå ved flere anledninger. 'Oranje' maktet imidlertid ikke å omgjøre de feite mulighetene i mål, og dermed stod det målløst til pause etter en omgang som var preget av en del gule kort. Arjen Robben kunne dog sendt 'Den flyvende hollender' i ledelsen på tampen av første omgang, men skuddet i nærmeste hjørne ble avverget av en solid Iker Casillas i det spanske buret.

Heitinga utvist

Andre omgang skulle ikke vise seg å bli veldig ulik fra den første. De gule kortene rant ut av Howard Webbs lomme, og notatblokken fikk til tider gjennomgå av det sprutende blekket. Spillemessig ble det aldri noe å rope hurra for, og de massive kortene som ble utdelt av dommeren førte til mye stopp i spillet. Dette preget naturlig nok kampens flyt, men intensitet var det i bøtter og spann og underholdningsverdien var tilstede gjennom så å si hele oppgjøret.

Kampen vippet til dels begge veier, og det var umulig å spå en mulig vinner. Arjen Robben kunne satt inn ledermålet da han kom alene med Iker Casillas, men selv ikke en silkefot av ypperste verdensklasse kunne overliste en av verdens beste sisteskanser. Spania kom også til en del sjanser etter hvilen, hvor både innbytter Jesús Navas og Cesc Fàbregas kunne fått hull på byllen. Men byllen sprakk ikke for noen av lagene og man måtte til ekstraomganger for å få avgjort det hele.

Iniesta avgjorde

I første ekstraomgang fortsatt kampen der den slapp, og de gule kortene sa ikke takk for seg. Men etter hvert skulle kortene vise seg å skifte farge. For det røde kortet ble nemlig fraktet opp av Webbs lomme da Heitinga veltet Iniesta på vei gjennom. Dermed måtte Nederland avslutte kampen med ti mann. Spania var det førende laget de resterende minuttene, og da man var i ferd med å gå til straffesparkkonkurranse ble det hele avgjort.

Etter at Nederland feilaktig ble fratatt en corner i motsatt ende av banen, kontrer 'La Selección'. Lærkulen ender opp hos innbytter Fernando Torres som sender den videre til kollega Cesc Fàbregas. Arsenal-spilleren finner Andrés Iniesta på vei gjennom. Vidunderbarnet fra Albacete får tid nok til å la ballen sprette en gang, før han banker ballen i venstre hjørne av Stekelenburgs bur. Istedenfor å ta all ære selv feirer Iniesta med å fremheve et budskap for sin avdøde kamerat fra rival Espanyol. 'Dani Jarque - Siempre con nosotros' stod det på trøyen hans. Iniesta kommer åpenbart aldri til å glemme Jarque.

Dermed kan Iniesta fryde seg over å ha blitt den første spilleren i Spanias historie til å avgjøre en VM-finale, og samtidig skrive historie med sitt kjære landslag. Aldri før har så mange rødgule flagg vaiet i vinden på den spanske jord, og aldri før har landet vært så samlet for å feire det hele sammen. Baskere og katalanere, det spiller ingen rolle. Spania står nå like høyt hos alle, og det er noe man kan prise seg lykket over etter mange år med stridigheter.

KAMPFAKTA:

SPANIA (4-2-3-1): Casillas; Ramos, Puyol, Piqué, Capdevila; Busquets, Alonso, Xavi; Iniesta, Villa, Pedro.

NEDERLAND (4-2-3-1): Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst; Van Bommel, De Jong; Robben, Sneijder, Kuyt; Van Persie.

GULE KORT: Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bommel, Robben, Van Persie, De Jong, Ramos, Puyol, Capdevila, Iniesta, Xavi.

RØDE KORT: Heitinga.

4 kommentarer:

  1. Selv om Spania ikke har fått ut makspotensiale sitt med tanke på den spillerstallen de kan vise til, så står de igjen nå som en verdig vinner av VM 2010. De spiller organisert i forsvar, og er etter min mening planetens beste når det gjelder å spille motstanderen sliten. De er tålmodige, og tar kontringsmuligheten når den byr seg. Synes også at spillestilen fra den katalanske hovedstad har bært frukter i det spanske landslaget, noe som er særdeles positivt for oss som har sansen for attraktiv og underholdende fotball. Det er bare å gratulere Spania med sin første VM-tittel noensinne!

    SvarSlett
  2. Gratulerer til Spania ja! Synes SPANSKEFANS.BLOGSPOT.COM til dels har nådd målet om å bli landets beste på dekning av det spanske laget. Så vidt jeg kan se er det ingen andre nettsider som matcher dere med så raske kampreferater og så mange nyheter! Stå på!

    SvarSlett
  3. Grattis Till SPANIEN!!!!!

    SvarSlett
  4. Spania er best! Fin blogg btw. :D
    Kommentere tilbake? :D

    SvarSlett

SPANSKEFANS.BLOGSPOT.COM oppfordrer alle til å bidra aktivt, men forbeholder oss retten til å slette- eventuelt forkorte innlegg som er i strid med våre regler.

-§1: Administrator og resten av redaksjonen er autoriteten på nettsiden. Det de sier skal bli respektert og fulgt. Redaksjonen har hovedansvaret for nettsiden i sin helhet, men skal ikke stilles ansvarlig for innhold som kan virke nedbrytende.

-§2: Det er strengt forbudt å publisere personopplysninger om deg selv eller andre. Dette nettstedet er konstruert som en saklig og oppdatert kanal innenfor det spanske herrelandslaget i fotball, og skal ikke benyttes som informasjonskanal om deg selv eller andre.

-§3: All reklamering av produkter er strengt forbudt. Det samme gjelder lenker som kan virke nedbrytende og diskriminerende. Lenker til virus, rasistisk, voldelig eller trojansk materiale vil bli sensurert umiddelbart når det blir oppdaget.

-§4: Argumenter om din mening med en høflig og saklig tone. Respekter andres meninger, men kom gjerne med motargumenter der du begrunner hvorfor du eventuelt er uenig med vedkommende. Vi ser helst at skrivefeil unngås, med mindre det skyldes andre ting vi blir gjort oppmerksom på.

-§5: Hold deg til tema på artikkelen. Unngå å kommentere hvis du ikke har noe saklig å komme med som omhandler den spesifikke artikkel. Gjentatt bryting av regler kan føre til at dine kommentarer vil bli sensurert, og utestengelse kan i verste fall forekomme.