¡Bienvenidos!

Velkommen til SPANSKEFANS.BLOGSPOT.COM, en nettside av og for supportere av det spanske herrelandslaget i fotball

fredag 9. juli 2010

Skal skrive historie mot Nederland

Spania entrer gressteppet søndag kveld vel vitende om at man aldri før har gått helt til topps i et VM. Om man skal skrive historie er man nødt til å slå et sterkt Nederland som ikke kommer til å ta tapet på forskudd. Mye må fungere for at man skal klare å senke Robben og kompani i finalen.

Spania tapte åpningskampen mot Sveits, men har i de påfølgende kampene klart å skape en balanse og stabilitet i laget. Man kan ikke akkurat si at det har blitt duket for målfest eller champagnefotball i særlig grad, men pasningssikkerhet har lagt mye av grunnlaget for suksess og blitt en avgjørende faktor. Man har til tider hatt marginene på sin side og seiret ved hjelp av ørsmå suksessfaktorer. David Villas målteft, Xavis eminente pasningsfot og Iker Casillas silkehansker er noe som bør nevnes.

Rødtrøyene surfet helt til finalen etter ettmålsseieren over Tyskland i semifinalen, hvor rutine ble avgjørende hvor hvem som kunne forlate gressteppet med hevet hode etter oppgjøret. Carles Puyol. Navnet i seg selv ble til og med elsket i Madrid etter at krølltoppen hadde sendt 'La Selección' til finale. Og hvem vet? Kanskje kan rutinen og pasningssikkerheten bli avgjørende også i finalen hvor man skal måle krefter med Nederland. For at man skal være i stand til å seire mot hollenderne må man først og fremst tørre å angripe, men samtidig holde tett bakover. 'Oranje' er livsfarlig på kontringer når de lukter at det er sjanser til å score mål.

Spania og Nederland er overfylt med klasse i alle ledd, men verdt å nevne er det at begge lag innehar én stjernespiller hver som ikke har levd opp til forventningene så langt i mesterskapet. Robin van Persie for hollenderne, og Fernando Torres for spanjolene. I forkant av mesterskapet hadde de begge vært på sidelinjen i flere måneder med sine respektive skader. Torres på sin side har blant annet gjennomgått to operasjoner, og har slitt med kneet i en lengre periode. Det skal derfor bli spennende å se om Vicente del Bosque velger å starte med Liverpool-spissen, eller om man velger å satse på Pedro Rodríguez som leverte en solid kamp mot Tyskland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

SPANSKEFANS.BLOGSPOT.COM oppfordrer alle til å bidra aktivt, men forbeholder oss retten til å slette- eventuelt forkorte innlegg som er i strid med våre regler.

-§1: Administrator og resten av redaksjonen er autoriteten på nettsiden. Det de sier skal bli respektert og fulgt. Redaksjonen har hovedansvaret for nettsiden i sin helhet, men skal ikke stilles ansvarlig for innhold som kan virke nedbrytende.

-§2: Det er strengt forbudt å publisere personopplysninger om deg selv eller andre. Dette nettstedet er konstruert som en saklig og oppdatert kanal innenfor det spanske herrelandslaget i fotball, og skal ikke benyttes som informasjonskanal om deg selv eller andre.

-§3: All reklamering av produkter er strengt forbudt. Det samme gjelder lenker som kan virke nedbrytende og diskriminerende. Lenker til virus, rasistisk, voldelig eller trojansk materiale vil bli sensurert umiddelbart når det blir oppdaget.

-§4: Argumenter om din mening med en høflig og saklig tone. Respekter andres meninger, men kom gjerne med motargumenter der du begrunner hvorfor du eventuelt er uenig med vedkommende. Vi ser helst at skrivefeil unngås, med mindre det skyldes andre ting vi blir gjort oppmerksom på.

-§5: Hold deg til tema på artikkelen. Unngå å kommentere hvis du ikke har noe saklig å komme med som omhandler den spesifikke artikkel. Gjentatt bryting av regler kan føre til at dine kommentarer vil bli sensurert, og utestengelse kan i verste fall forekomme.