¡Bienvenidos!

Velkommen til SPANSKEFANS.BLOGSPOT.COM, en nettside av og for supportere av det spanske herrelandslaget i fotball

onsdag 7. juli 2010

Kremmerhus sendte Spania til finalen

(Spania - Tyskland 1-0): Spania spilte lenge mot en levende vegg i den avgjørende semifinalen, hvor det åpenbart ikke var noe enkel sak å bryte gjennom tyskernes forsvarsmur. De rutinerte ringrevene skulle til slutt vise seg å utgjøre forskjellen, hvor et kremmerhus av Carles Puyol sendte spanjolene til finalen. Nå venter Nederland.

Som ventet åpnet kampen med mye balltrilling og defensiv trygghet. Det var åpenbart at de respektive lagene fryktet hverandre og at man ønsket å kjøre forsiktig fra start. Spania var tidsvis det førende laget, men maktet ikke å produsere de største mulighetene innledningsvis. Kampen var særdeles jevnspilt før hvilen og det stod 0-0 i målprotokollen før semifinalistene entret gressteppet etter noen minutter med skjennepreken i garderoben.

Etter pause åpnet kampen seg mer opp, men straks en spanjol mottak lærkulen ble vedkommende omringet av tre-fire tyske brautaser. Andrés Iniesta var leken i sin frie rolle på kanten, men hadde frimerke på seg i store deler av kampen. På tross av det klarte Albacete-gutten å dra mye av lasset for rødtrøyene offensivt. De frekke detaljene uteble heller ikke.

Utover i omgangen ble det etterhvert skapt en del sjanser til begge lag. Iker Casillas ble reddende engel da Bayern-spiller og innbytter Toni Kroos vartet opp med en suser på halv-volley etter et innlegg fra høyrekanten. De hvitkledde tyskerne fikk også et par småsjanser i luftrommet, men klarte aldri å stikke hull på den spanske byllen. Men det klarte Spania etter å ha produsert sjanser på rullende bånn etter hvilen. Et innlegg fra venstrekanten lander på hodeskallen til ringreven Carles Puyol. Presisjon, kraft og nøyaktighet fører ballen i nettmaskene til enorm jubel for de tilreisende. 1-0, og en byrde ble fjernet fra Spanias skuldre.

Tyskland var imidlertid ikke interessert i å gi seg, og forsøkte og forsøkte offensivt. Det nykomponerte unge mannskapet klarte ikke å hamle opp med finalesugne spanjoler, og de røde var nærmere å sette spikeren i kisten enn Tyskland var utlikning. Pedro Rodríguez løp seg fri helt på tampen og brukte farten sin. Innbytter Fernando Torres ropte desperat etter ballen på motsatt side av sekstenmeteren. Men ballen kom aldri. Pedro fikk ikke stokket beina og finessene og heltehåpet sluknet da de tyske midtstopperne snappet ballen fra ham etter mye klabb og babb i feltet. Spania surfer likevel videre til sin første VM-finale noen sinne, hvor man skal måle krefter med Nederland.

4 kommentarer:

  1. Håper Spania vinner i finalen mot Nederland.

    SvarSlett
  2. jag ääälskar spanien

    SvarSlett
  3. Är du trött på hur stel och begränsad bloggplatformen är så kan du ta en titt på en nystartad platform som kör med Wordpress standalone installation för alla som registrerar sig.

    Friheten ligger då i dina händer där du har sista ordet med vad som ska synas och hur bloggen ska se ut =)

    Så titta in på http://www.bloggiz.se

    Just nu bjuder jag på uppläggningsavgiften för gratiskontot, ange bara BLOGGFLYTT i butiken och skaffa dig en proffsig blogg redan idag!

    SvarSlett
  4. Takk for tipset, men foreløpig tenker jeg vi holder oss til nåværende plattform. Vi har en del vi kunne tenke oss å forbedre, men vi må bare innrette oss etter systemet så godt vi klarer.

    Ellers takk!

    SvarSlett

SPANSKEFANS.BLOGSPOT.COM oppfordrer alle til å bidra aktivt, men forbeholder oss retten til å slette- eventuelt forkorte innlegg som er i strid med våre regler.

-§1: Administrator og resten av redaksjonen er autoriteten på nettsiden. Det de sier skal bli respektert og fulgt. Redaksjonen har hovedansvaret for nettsiden i sin helhet, men skal ikke stilles ansvarlig for innhold som kan virke nedbrytende.

-§2: Det er strengt forbudt å publisere personopplysninger om deg selv eller andre. Dette nettstedet er konstruert som en saklig og oppdatert kanal innenfor det spanske herrelandslaget i fotball, og skal ikke benyttes som informasjonskanal om deg selv eller andre.

-§3: All reklamering av produkter er strengt forbudt. Det samme gjelder lenker som kan virke nedbrytende og diskriminerende. Lenker til virus, rasistisk, voldelig eller trojansk materiale vil bli sensurert umiddelbart når det blir oppdaget.

-§4: Argumenter om din mening med en høflig og saklig tone. Respekter andres meninger, men kom gjerne med motargumenter der du begrunner hvorfor du eventuelt er uenig med vedkommende. Vi ser helst at skrivefeil unngås, med mindre det skyldes andre ting vi blir gjort oppmerksom på.

-§5: Hold deg til tema på artikkelen. Unngå å kommentere hvis du ikke har noe saklig å komme med som omhandler den spesifikke artikkel. Gjentatt bryting av regler kan føre til at dine kommentarer vil bli sensurert, og utestengelse kan i verste fall forekomme.