¡Bienvenidos!

Velkommen til SPANSKEFANS.BLOGSPOT.COM, en nettside av og for supportere av det spanske herrelandslaget i fotball

lørdag 3. juli 2010

Spania videre etter straffedrama


Det ble ingen enkel kamp for Del Bosques disipler i kveldens kvartfinale mot Paraguay, men en nettkjenning av David Villa sørget imidlertid for avansement til syd-europeerne.

Spania starter kampen med mye ballbesittelse innledningsvis. De store sjansene er fraværende til å begynnne med, da Paraguay er godt organiserte defensivt. Etter hvert tar sistnevnte mer og mer over, og ballbesittelsen gjevner seg mer ut. Kvarteret er passert, og de store sjansene har uteblitt.

Den første sjansen skulle komme etter drøye 28 minutter. Xavi mottar ballen og vender opp omtrent 20 meter fra mål. På volley klinker han til, men ballen går ufarlig over til 'La Rojas' fortvilelse. Spania sliter nevnverdig med å fylle boksen når Ramos er på vei oppover i banen. Fire minutter før pause gir Valdez det spanske herrelandslaget klump i halsen. Et innlegg fra høyresiden når sistnevnte inne i boksen, men scoringen blir avblåst for offside til Iker Casillas store lettelse.

2. omgang starter med et enormt trøkk signert Spania, men de helt store sjansene blir fraværende innledningsvis. 'La Selección' ser ut til å ha god kontroll, men sliter med å tre seg igjennom Paraguays forsvarsmur. Drøye 55 minutter er spilt da en skuffende Fernando Torres tusler av gressteppet til fordel for en spillesugen Francesc Fàbregas. Knappe to minutter senere skal dramatikken slå seg løs på Ellis Park. FC Barcelonas høyreiste midtstopper, Gerard Piqué, holder Cardozo i armen og får idømt straffe og gult kort i mot seg. Cardozo tar straffen selv, men Casillas er nådeløs på streken og tar den nokså dårlig utførte straffen i fast grep.

To minutter senere er det Spanias tur til å få straffespark. Denne gangen er det David Villa som blir revet ned av Alcaraz. Xabi Alonso er nådeløs fra straffemerket, men scoringen blir annulert på grunn av at de spanske spillerne løper inn for tidlig på retur. Samme mann tar om igjen, men bommer. Ramos retur blir blokkert, men TV-bildene viser at Fàbregas skulle hatt straffe i samme situasjon. Et mirakel at det står to smultringer i målprotokollen i det det 60. minutt passerer.

Spania ruller ballen vakkert fram og tilbake. Xavi med et frekt frisparkforsøk når 20 minutter gjenstår av ordinær tid. Samme mann noterer seg for et skudd like utenfor i det 74. min. Rett etter blir Real Madrids Xabi Alonso tatt av banen til fordel for klubbrivalens blomstrende spiller, Pedro Rodríguez. Med åtte minutter igjen drar Andrés Iniesta seg lekkert forbi utenfor sekstenmeteren og skyver ballen ut til innbytter Pedro som curler ballen i lengste stolpe og ut til David Villa, som setter ballen i stolpe, stolpe og inn. Velfortjent ledelse til Spania. Puyol tas med det samme av banen til fordel for Marcheda. Casillas redder retur etter en merkelig inngripen. Målscorer Villa er nær på å sette inn nummer to for dagen etter frispilling fra Pedro.

Kampen blåses av til en fortjent 1-0-seier i favør Spania.

Startoppstilling: Casillas; Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila: Xavi, Iniesta, Alonso, Busquets; Villa, Torres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

SPANSKEFANS.BLOGSPOT.COM oppfordrer alle til å bidra aktivt, men forbeholder oss retten til å slette- eventuelt forkorte innlegg som er i strid med våre regler.

-§1: Administrator og resten av redaksjonen er autoriteten på nettsiden. Det de sier skal bli respektert og fulgt. Redaksjonen har hovedansvaret for nettsiden i sin helhet, men skal ikke stilles ansvarlig for innhold som kan virke nedbrytende.

-§2: Det er strengt forbudt å publisere personopplysninger om deg selv eller andre. Dette nettstedet er konstruert som en saklig og oppdatert kanal innenfor det spanske herrelandslaget i fotball, og skal ikke benyttes som informasjonskanal om deg selv eller andre.

-§3: All reklamering av produkter er strengt forbudt. Det samme gjelder lenker som kan virke nedbrytende og diskriminerende. Lenker til virus, rasistisk, voldelig eller trojansk materiale vil bli sensurert umiddelbart når det blir oppdaget.

-§4: Argumenter om din mening med en høflig og saklig tone. Respekter andres meninger, men kom gjerne med motargumenter der du begrunner hvorfor du eventuelt er uenig med vedkommende. Vi ser helst at skrivefeil unngås, med mindre det skyldes andre ting vi blir gjort oppmerksom på.

-§5: Hold deg til tema på artikkelen. Unngå å kommentere hvis du ikke har noe saklig å komme med som omhandler den spesifikke artikkel. Gjentatt bryting av regler kan føre til at dine kommentarer vil bli sensurert, og utestengelse kan i verste fall forekomme.